Flyg till Alperna

När man flyger till Alperna är det inte riktigt som att boka ett flyg till London eller Barcelona, skidorterna i Alperna har inga egna flygplatser. Därför måste man helt enkelt hitta flygplatsen som ligger närmast skidorten ni vill flyga till, och därefter räkna med 2-3 timmars transfer efter man landat.

Att en skidort i Alperna, hur stor den än är, inte har någon egen flygplats har naturligtvis sin naturliga förklaring i att det inte är så lätt att bygga en flygplats med tusentals meter höga bergtoppar runt omkring, och naturen endast består av höga toppar och djupa dalar. Istället är det flygplatserna som ligger i utkanten av Alperna som gäller. Tänk också på att det är vanligt att man flyger till en flygplats i ett land men korsar gränsen för att nå ett grannlands skidorter.

Städerna som vi svenskar normalt mest flyger till för att åka skidor i Alperna är München, Zürich, Genève och Milano. Österrikiska Innsbruck och Salzburg ligger optimalt placerat för skidorterna i Österrike men har inte så mycket direktflyg från Sverige. Innsbruck och Salzburg, liksom städer som Turin, Lyon och Chambery, har från och till direktflyg från Stockholm, Köpenhamn och Göteborg under vintertid för att fylla behovet av svenskar som vill flyga till Alperna och åka skidor.

Har ni bestämt er för en skidort och vill flyga det gäller det att planera så ni flyger till rätt flygplats och att det finns vettig transfer från flygplatsen till skidorten. På sajten FlygAlperna.se kan ni hitta alla nuvarande direktflyg, information om flygplatser, flygrutter till Alperna samt söka flyg till Alperna, all info ni behöver för att hamna rätt. Så slipper ni tråkigheten med att stå på en flygplats i Europa och inse att det tar er 10 timmar extra för att komma dit ni vill...