Skidweekend Sälen, Sverige

Sveriges bäst lämpade skidort för en bra skidweekend

Sälen är Sveriges sydligaste fjällområde och lämpar sig därför optimalt som resmål för en skidweekend för den större delen av den svenska befolkningen. Att det dessutom är Sveriges största skidområde gör ju inte saken sämre.

Att åka skidor är självklart det primära men Sälen kan även erbjuda både skidbackar och aktiviteter som passar både barnfamiljer och de som är partysugna. Afterskin är riktigt bra i Sälen men om man hellre vill ta det lungt på kvällen efter hård dag med skidåkning finns det till exempel biografer, bowling och bad eller varför inte prova någon av Sälens många bra restauranger.

Sex större områden i Sälen

Sälen är uppdelat i sex större områden, Kläppen, Lindvallen, Högfjället, Tandådalen, Hundfjället och Stöten och har totalt över 100 pister med olika svårighetsgrad och över 80 liftar.

Ta dig till Sälen

Att ta sig till Sälen från Götaland eller Svealand är väldigt enkelt, det går relativt snabbt oavsett om man väljer att åka bil, tåg eller buss. Vill man flyga ska man leta efter flyg till Mora som ligger 100 kilometer från Sälen.

Hur lång tid tar det till Sälen?

Cirka avstånd till Sälen från Stockholm är 35 mil, Göteborg 45 mil och Malmö 75 mil. Oavsett om man väljer tåg, bil eller buss tar det cirka 5 till 7 timmar från Stockholm, 8 till 10 timmar från Göteborg och 10 till 12 timmar från Malmö. Om man flyger till Sälen går det självklart fortare.